Maghrebdans: In het kort
 
 

De traditionele dansen uit Marokko, Algerië en Tunesië behoren tot de wortels van de buikdans, maar staan er ook helemaal los van. Ze komen uit debuik van het volk en zijn - in tegenstelling tot buikdans - veel minder gestileerd of beïnvloed door de Oriënt. Ze hebben een geheel eigen energie en ritme.

De dansen zijn, net als de oorspronkelijke uitvoerders ervan (berbers, bedoeïenen, touareg, kabyliërs...) diep verbonden met 'hun' aarde, hun regio.
Elke regio, elke bevolkingsgroep heeft haar eigen muziek en dans, met eigen typische bewegingen.

Maar in de 'geest' van de dans vinden we een gemeenschappelijke inspiratie: de dansen zijn bijzonder vitaal, spiritueel, geaard, complex in hun eenvoud en vooral geworteld in het leven!
Ze brengen energie en ontspanning tegelijkertijd.

Je krijgt er gegarandeerd een goed humeur van!

Het Amana Dance Theatre is een artistiek buikdansgezelschap en -school met wortels in het theater. Ons werk is een bijzondere mix van artistieke gedrevenheid, politiek engagement en diep-menselijke betrokkenhed. Niet het entertainende karakter, maar wel de artistieke, culturele en vrouwelijke essentie van de dans blijft ons prikkelen.

Bezielster van het Amana Dance Theatre is Vera Van den Berghe: actrice, danseres en pedagoge. De schoonheid, de innerlijke en spirituele rijkdom van deze oeroude dansen te mogen delen met publiek en leerlingen is haar passie.

 
 
belly-thinking, mind-feeling / denken met de buik, voelen met het verstand
 
home | © 2011 Philip Demeester